Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seriál

Teorie Velkého třesku (anglicky The Big Bang Theory) je americká situační komedie ze světa mladých fyziků. Dělá si legraci z jejich osobního života, stejně tak z nerdovské subkultury současné americké mládeže, a staví je do opozice k obyčejným lidem, kteří jsou vykreslováni jako hloupí, leč šťastní a sociálně naplnění jedinci.

Seriál tvoří a produkují Chuck Lorre a Bill Prady, pilotní díl režíroval James Burrows.Měl premiéru 24. srpna 2007 na CBS, vysílá se také v Kanadě na stanici A-Channel, Indii na Zee Cafe, v Latinské Americe na Warner Channel, ve Velké Británii na Channel 4, v Austrálii na Nine Network a v České republice se vysílá na programu Prima Cool od 7. dubna 2009.

Produkce pořadu byla přerušena 6. listopadu 2007 v důsledku stávky scenáristů.17. března 2008 se natáčení obnovilo a dokončila se první série. Druhá série odstartovala 22. září 2008 epizodou „The Bad Fish Paradigm“. V září také vyšla první série seriálu na DVD. Dne 21. září 2009 se začala vysílat třetí sezóna, která byla dokončena posledním dílem s názvem „The Lunar Excitation “, který se na obrazovkách objevil 24. května 2010. Od 23. září 2010 je v plném proudu již čtvrtá série tohoto seriálu.

zdroj:www.wikipedia.cz